1391 poze   58530 vizite
Albume
15052014   In aer parfum de rose   Iunie 2014   September 20142016 Trandafiri   AUGUST-NOCTURNA   Giugno2017 Aprilie brumat2017 Decembrie2017 Iulie sufocant2017 Iunie calduros!2017 Mai ploios2017 Octombrie2017 Septembrie Vacanta Mykonos2018 Aprilie2018 August2018 Iulie2018 Mai in asteptarea ploii!!2018 Muscata si suculente deosebite!   Muscate iunie2018-Sardinia2019 Cyprus2019 DORINTE2020 Aprilie2020 Iulie parfumat2020 Iunie2020 La multi ani!2020 Mai2020 Retrospectiva gradina2021 Albuca2021 La multi ani!2021 Mai2021 Muscate2021 Toamna2022 Iarna2022 Spring   Maggio2022 Toamna2022 Toamna Noiembrie2022 Vara2023 Iunie2023 Mai21 Mai 2017A Blue Laced Red WyandotteAbutillonAeonium arboreumAJUTORAJUTOR legumiculturaAJUTOR MUSCATEAsa NU-Ceaureanu Mariana- MeryblueBEST SERRAPEPTASEBinefacerile CHIMENULUIBonsaiBougaCasa perfecta-NautilusCel mai longeviv dr din lumeCERAMICA Colectia meaCinque Terre Italia 2014Civilizatia de sub Marea NeagraClisura DunariiCrini tripletiCura de CURMALEDisponibil 2018Dl TzutzuDulceata de patlagute verziFULECO si CM BRASILIAGardens by SingaporeHydrogelIdentificare   Identificare IIIntrebare_intrebatoareIulie 2015Kurt HielscherLA MULTI ANI 2015La multi ani de martisorLeac naturist impotriva gripei sau raceliiMANDRIA DE A FI ROMANMartie 2017MAURITIUS DECEDATMiniaturiMultumesc Luminita 63Muscata suferinda!Muscate 2017Nucile de AustraliaPeroxid de hidrogenPortugalia 2012   PortoPRIMAVARA 2014Rose Wood AvensROZMARINUL-planta care antreneaza creierulSanziene 2016Sarbatori FericiteSarbatori fericite 2015Sarbatori fericite si binecuvantate! 2019Sarbatori fericite si La multi ani 2014Sarbatori fericite si La multi ani 2017Scale of the UniverseSeptembrie 2013Traiasca Maria sa LENEATRANDAFIR SUPERB -NECUNOSCUTTunisia 2010   George Sebastian -romanul din TunisiaUPDATE 22_30 TURUL II VOT

membru din 18 septembrie 2013

Porto

E traditie. Aproape toata lumea a auzit de vinul de Porto. Putini, insa, stiu ca acesta este special din toate punctele de vedere. In primul rand, e foarte dulce. Si tare. In cele mai multe cazuri, are 20 de grade, iar la prima vedere, se diferentiaza total de vinurile portugheze obisnuite, si ele foarte apreciate de oameni din intreaga lume. De ce e vinul de Porto celebru? Poate datorita povestii sale, care dezvaluie o identitate puternica, un farmec incontestabil.

Orice pachet turistic din Porto contine o vizita la una din cramele de prestigiu. Plimbarea printre butoaie imense, mirosul de zid rece si linistea de pe culoarele care ascund recolte va­loroase, toate aceste detalii fac din cramele de la Porto un loc special. Un ghid explica turistilor, in portugheza, spaniola, franceza, italiana sau engleza, de ce vinul de Porto e atat de... altfel. In primul rand, fermen­tarea sa e oprita brusc, artificial, prin adaugarea unui alcool puternic. Asa se pastreaza dulceata strugurilor si se obtine taria bauturii. Chiar si vinul sec de Porto e dulce!
Într-o clasă superioară, Old Tawny şi Colheita sunt maturate minimum şapte ani în butoaie de lemn şi ulterior sunt supuse învechirii în sticle pentru maximum 50 de ani. Diferenţa dintre cele două tipuri este că Old Tawny este un produs de cupaj, ce poate fi sau nu filtrat, iar Colheita este un vin pur, obţinut din producţia unui singur an şi are data respectivă pe etichetă. Pentru Old Tawny vârsta vinului este dată de media anilor recoltelor din care s-au produs vinurile de bază.

Vintage Port este clasa supremă şi acoperă sub 2% din producţia totală de vin de Porto. Vinul este făcut din recolta unui singur an, declarată potrivită pentru Vintage Port în funcţie de anumite caracteristici – aproximativ odată la trei ani. El este lăsat la maturat pentru numai doi ani în butoaie de lemn, însă valoarea şi complexitatea îi creşte prin învechire în sticlă şi peste o sută de ani. De obicei, acest tip de vin de Porto se consumă după cel puţin 10 ani de la îmbuteliere. Datorită perioadei scurte înainte de îmbuteliere, Vintage Port îşi păstrează foarte bine culoarea închisă şi aroma proaspătă de fructe.

Pentru că Vintage Port necesită învechire mai îndelungată decât orice alt vin de Porto, după deschidera sticlei vinul trebuie pus la decantare. Operaţiunea este absolut necesară întrucât în anii îndelungaţi de învechire Vintage Port dezvoltă numeroase depuneri care trebuie eliminate. Dopul este întotdeauna marcat cu anul recoltării şi sigla casei producătoare.
DSC06618
DSC06618
DSC06620
DSC06620
DSC06623
DSC06623
DSC06628
DSC06628
DSC06629
DSC06629
DSC06635
DSC06635
DSC06636
DSC06636
DSC06644
DSC06644
DSC06645
DSC06645
DSC06656
DSC06656
DSC06661
DSC06661
DSC06652
DSC06652

Comentarii album • 7
alcibiade 17 noiembrie 2017  
Si mie mi-a placut Porto tare mult. Este un oras inedit , iar vinul de Porto este preferatul meu .
Raportează
mylorelay 13 octombrie 2016  
Minunat este Oporto!dar n ATI vizitat Palatul de Cristal, Foz?
Raportează
Siropdeartar 14 octombrie 2016  
Nuu,nu l-am vizitat,nici nu am stiut de el,..poate data viitoare!!!
Raportează
biancaN 13 februarie 2014  
Mi-ar placea si mie sa ma poarte incaltarile pe aici! Minunat...
Raportează
ANDAMANUELA 24 octombrie 2013  
superbe locuri!
Raportează
MERYLOU 24 octombrie 2013  
Superbe amintiri !
Raportează
norela 23 octombrie 2013  
frumoase poze,amintiri pentru o viata,splendide poze...
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.